Boller i Hollænderovn
Boller i Hollænderovn
![]() |
Pagodebål |
Hollænderovn (Dutch Oven):
Grundprincipperne ved en hollænderovn er at der skal komme varme både fra oven og fra neden, derfor brugte vi foderbålet til at placere gløder oven på den. Da Hollænderovnen er støbejern, gøres det ren med vand og olie (INGEN SÆBE). Efter vi havde placeret vores hollænderovn oven på gløderne, kom vi først et tyndt lag mel i bunden, og efterfølgende de færdigrullede boller i den. De brændte hurtigt på. Efter lidt øvelse fandt vi frem til den bedste metode, og endte derfor med gode boller.
Vores bud på den bedste metode til hollænderovnen:
Ovnen må ikke blive for varm, og man skal derfor i højere grad holde øje med det man har i den. Hvor boller normalt skal have 10 minutter, skal de måske kun have 3 minutter her. For at "skrue" ned for varmen, kan man tage låget af, eller helt tage hollænderovnen af bålet i kortere perioder.
Alt i alt har vi fundet af at hollænderovnen er et spændende værktøj, som kræver øvelse at bruge.
Kommentarer
Send en kommentar