Friluftstur - mad
Friluftstur - maden
Suppe
Det første vi fik at spise på vores friluftslivstur, var suppe. Suppen bestod hovedsagligt at ting vi havde fundet i naturen. Vi startede med at koge de rejer vi selv havde fanget, dette gjorde vi på tangiaen. Vi kunne hurtigt erfare at vi var nødt til at have låg over, for da gryden blev varm, begyndte rejerne at springe ud over kanten. Da de var kogt, blev de pillet, dette er en langsommelig proces, da der er mange rejer og de er meget små. Imens vi pillede rejerne, satte vi en ny gryde på trangiaen, i denne var der vand, en halv bouillonterning, og brændælder samt skvalderkål, som vi selv havde plukket i naturen. Da rejerne var færdigpillede kom de ned i suppen, og den var klar til servering.
Frikadeller
Hjemmefra havde vi medbragt en frikadellefars. Da vi var ankommet til shelterpladsen formede vi frikadeller som skulle steges på en pande over bålet. Først varmede vi panden op og kom en smule olie på. Derefter kom vi frikadellerne på panden, og satte den hen over bålet. Ved den første portion blev frikadellerne meget mørke udenpå, inden de var nok inden i, så ved anden portion var vi opmærksomme på at gøre frikadellerne mere flade, så de er lettere at få gennemstegt.
Fladbrød/snobrød
Med på turen havde vi også medbragt en dej som kunne bruges til at lave fladbrød eller snobrød, både til aftensmaden og til morgenmad. I naturen fandt vi en pind, som vi snittede med vores medbragte dolk, så vi kunne bruge den til at lave snobrød. Brødet blev snoet rundt om pinden og bagt hen over bålet. Da der stadig var ild i bålet, og ikke kun gløder, skulle vi være meget opmærksomme på at brødet ikke blev brændt. Resten af dejen blev formet som fladbrød, nogle af dem blev bagt over trangiaen, men da denne gik ud undervejs, blev de sidste bagt på panden over bålet. Der var nu mest gløder tilbage, og det var derfor let at få bagt brødene rimelig jævnt. Til aftensmaden spiste vi brødet som tilbehør til frikadellerne og suppen. Til morgenmad spiste vi det med marmelade, fra vores medbragte feltrationer.
Hvad vi lærte af at lave mad på friluftsturen:
- Hav låg på når du tilbereder rejer i en trangia
- Når du tilbereder frikadeller over bål, er det en fordel at gøre dem små, så de bliver gennemstegt
- Det kan være en fordel at bruge gløder frem for ild ved tilberedning over bål.
- Det kan være svært på at styre panden, og lave andre ting samtidig :D
-
Kommentarer
Send en kommentar